Lähettii kisapirtin mettii ja sieltä löytykin upeet jälkimaastot, sekametsää ja kosteaa, paljon sammalikkoa(toisella puolen tietä) ja semmosta risumaastoo. Eka pari janatreenii jonka aikana ns. pääjälki vanheni n. tunnin.

Leikkasin muutaman kepin puusta ja hypistelin niitä kädessäni hetken. Sit lähin tekee sitä "isoo jälkee".

Ekan janatreenin jana oli 5m pitkä, päässä keppi. Meni tosi kivasti suoraan ja jälki löyty. (Lähti vasemmalle) Toinen oli samaten 5m, kahdella kulmalla, päässä keppi. Jälki lähti oikealle. Janalla "eteen" -käsky kun meni vähän vinoon, korjas heti! Pieni tarkistus ekassa kulmassa muuten meni mallikkaasti kivien ja kantojen yli ja keppi ilmaistiin! 

"Pääjälki": Pituutta reilu 500m. 6 keppiä ja janasta n. 10m jonka eteni ihan kivasti niin, että sain päästettyy liinan pitkälle, tosin kerran sanoin (janan alussa) "eteen". Tarkisti takajäljen ja lähti ajamaan.  Kulman jälkeen löyty eka keppi jossa sit vahvistin oikein kunnolla! syötiin siinä makkaraa ja silitin koiraa ja ihasteltiin keppiä. Sit jatkettii. Kulma, pienen polun ylitys jossa tarkisti et tuliks siihen kulma, ja jatkoi tarkistamisen jälkeen jäljellä, kehuin. Ilmaisi ja sanoin hyvä (koska oli niin määrätietoinen ilmaisu). Aloin etsiä keppiä, koska "jossain lähellä kai" piti olla keppi. Keppiä ei kuitenkaan löytynyt. Lähetin jäljelle (ei meinannu ensiks lähtee, mut hyvä et pidin hermot kurissa) ja jäljesti kuitenki viel reilut 10m ennenku ilmas uusiks ja löyty keppi. Ja samaten kunnon vahvistus ja rauhoituttiin. Kulmia tuli niin paljon joka suuntaan kun oli joissakin kohtaa aika tiheästi kuusia ja pieniä polkuja (joita ylitettiinkin) etten osaa sanoa kulmien tarkkaa lukumäärää, mutta joku 10-12 niitä kai oli :D Kaikki ei tosin 90astetta vaan loivempia. Sit kaks seuraavaa keppiä löyty tosi kivasti ja ei epäröinyt mennä maahan kun oli saanut kunnon kehua edellisillä kepeillä (NÄIN JATKETAAN). Vitoskepillä tein virheen!  En taas meinannut luottaa koiraan. Se teki hienon kulman, ja mun mielestä jälki ei mennyt sieltä. Kuitenkin seurasin koiran perässä ja sieltä se vitonen löyty :D:D Olin kyl nii vihanen ittelleni ja iloinen ku koira osaa (mua paremmin) :) Kutonenkin löyty ongelmitta ja sit bileet pallolla ja makkaralla voi että  me ollaan hyvii ;)

Tosi hienosti meni koko jäljen nenä maassa ja ei kiskonut yhtään. Hyvä tahti tytöllä :)  Mulle opetus: koira tietää missä jälki menee, en minä!! Vaikka oonkin jäljen itte tehny, en voi muistaa sitä ulkoa! TYHMÄ!!  Positiivista on kuitenkin se, että oon oikeesti ittekki oppinu jotain, nimittäin lukemaan tuiskua jäljellä!