Tänään aamulla otin Tuiskun kanssa seuraamista, painottaen tekniikkaan! Eli patukka pois pelistä alku-motivoinnin jälkeen ja namit kehiin. Muutama askel hyvää, tiivistä seuraamista ja uusi käsky, samalla kun itse käännyin terävästi koiran eteen ja annoin käsimerkin. Tuisku pysyi hyvin mukana ja palkkasin. Peppu alkaa jo pikkuhiljaa kääntyä. Välillä teen nämä vasemmalle kääntymisharjoitukset niin, että koira on sivulla ja siirryn sen eteen. Annan "seuraa" -käskyn ja palkkaan kun se tulee oikeaan asentoon sivulle. Joskus saatan jatkaa pari askelta seuraamista ja palkata uudestaan ja vapauttaa.

Sit otettiin oikealle kääntymistä. Patukka kehiin; Seurautin pari askelta patukka rinnan kohdalla ja toistin käskyn samalla kääntyen ympäri(voltin) oikealle, patukka alhaalle, ja annoin Tuiskun saalistaa patukan palkaksi. Vapautin ja leikittiin patukalla. Toistin kerran ja meni hyvin. (Tarkoitus, että Tuisku tulevaisuudessa nostaisi automaattisesti viettiään käännöksissä - sekä oikealle että vasemmalle käännyttäessä).

Sitten maahanmenoa saalisvietin avulla: Tuisku kun on tunnetusti patukkahullu, niin annoin sen jahdata patukkaa ja jonkin ajan kuluttua annoin käskyn "maahan". Se meni todella nopeasti. Kehuin ja vapautin - sai saalistaa patukan. Toistin muutamaan kertaan (tätä ollaan harjoiteltu ennenkin joten tiesi että saa saalistaa patukan lopuksi!)

Loppuun pari kertaa luoksetuloa niin että ohjaan kädellä ja käsken istua. Istuu heti! Joskus pääsee törmäämään jos annan käskyn liian myöhään.

Sitten paikallaolo jonka aikana vein ruokapurkin n. 50metrin päähän. Tulin takaisin ja palkkasin namilla. Pyysin kontaktin ja seurautin poispäin kupista (vapaana seuraamista) Seurasi tiiviisti. Täyskäännös vasemmalta ed. ohjeen mukaan(käännyn terävästi koiran eteen) ja pari askelta kupille päin ja liikkeestä käsky "ETEEEENNN!!!" Lähti jälleen todella nopeasti taakseen katsomatta ja kehuin kun se pääsi kupille. Loppuun YKSI hyvä nouto ja palkkaus & vapautus! Siinä meidän tän päivän "eeni" :D