Treenit olivat ei -ohjatut, mutta häiriötä oli kentällä sopivasti :) Kahden grontun ja yhden tervun verran. Päivä oli hirveän helteinen, kenttä oli kuin sauna!! Silti koira tykkäsi tehdä, alusta loppuun asti vireessä! (Ehdimme aina lopettaa ennenkuin tulee väsymys koiralle.. niin tai ohjaajalle! Pysyy se innostus juttuun!) Se on oppinut onneksi jo sen "passiivinen ohjaaja - aktiivinen koira" -jutun! Otettiin seuraamista; harjoiteltiin pitkiä suoria ja nopeita, yllätyksellisiä käännöksiä (myös täyskäännöksiä). Pyrin palkkaamaan aina kun koiralla mahdollisimman hyvä kontakti ja paikka. Palkkana tennispallo. Treeni oli ns. puoliksi kokeenomainen (palkkausväli saatoi olla hyvinkin pitkä). Välillä yllätyksellisiä palkkoja. Pallo saattoi välillä eteen, välillä taakse välillä ilmaan.... jne. Joskus saatoin palkata jäävän liikkeen, välillä saatoin jättää sen palkkaamatta ja heittää palloa myöhemmin. Pidin pallon selän takana, ettei koira nää sitä.

  Seuraaminen aluksi remmissä, mutta suurin osa treenistä ilman hihnaa/pantaa. (Ei välitä yhtään muista koirista tai ihmisistä kentällä tai läheisyydessä) :) Pitää silti paikan todella hyvin (alkukankeutta pikkaisen aina - muutama ensimmäinen askel, eli siis saattaa edistää ja hakee paikkaa... Koiraa täytyy ns. pikkaisen viritellä ennen kuin se varsinaisesti toimii ja on valmis kuuntelemaan oppiakseen.. ööh, jos ymmärrätte mitä tarkoitan ;P)Pysyy mukana käännöksissä ja näin opin myös olemaan käyttämättä remmiä huomaamattani, eli kun remmissä seuraamisessa saatan nykäistä remmistä kun koira edistää tai esim. käännöksissä.. Olen itse jotenkin paljon rennompi vapaana seuraamisessa.. ja samaten koira! :)

   Jouduin vähän väliä käyttää Tuiskua juomassa varjoisessa katoksessa kun ilma oli niin hirveän kuuma :/ Ja sitten taas treenaamaan.

   Maahanmeno todella nopea - niinkuin ennenkin - mutta nyt ei  jäänyt kuin kerran tai pari "uoliasentoon". Käytin nimittäin omaa vartaloani apuna, eli pysähdyin ja kummarruin samalla kun annoin käskyn ja jatkoin sitten matkaa. Tuisku lukee minua hyvin herkästi! Pienikin ele vaikuttaa siihen helposti (Täysin erilainen koira kouluttaa kuin ed. mennyt Knu Arttu!!!)

   Paikkamakuuta otettiin ensin pitkässä liinassa kerran, olin kylki koiraan päin. Aika n. 2min, matka n.20m. Pysyi tosi hyvin vaikka kaksi koiraa otti lähellä liikkeitä.Toinen paikkamakuu myöhemmin ilman liinaa (pelkällä kaulaimella) n. 1-2min, olin naama koiraan päin, matka n.15-20m.Sujui tosi hienosti.

   Ja sitte pitkästä aikaa tasamaanoutoa! Nopea liike Tuiskulta! T tykkää noudosta selvästi iham kamalasti :) Mutta se ote siinä kun se tuo sitä... -.- Eieiei!! Sitä on parannettava! Luovutusasento on tosi hyvä!

   Noutoa myös A:lla. Aluksi namin avulla niin että koira on vapaana ja mä juoksen vierellä. Käskyillä "kiipee" jonka jälkeen aan harjalla "odota" jolloin annan makkaranpalan ja sitten "kiipee"ja taas alhaalla nami. Tuo pikkuinen odottaminen aan harjalla on opetettava T:lle sinne selkäytimeen! En halua "rikkoa" koiraa kun se on jo kerran minun hölmöyttäni päässyt tulemaan sieltä alas aika hurjalla vauhdilla. Sitten sama toiseen suuntaan jonka jälkeen aa pallon kanssa. Koira sivulle, pallo esteen yli, "kiipee" (pyssäs sopivasti aan harjalle) "tuo" ja "kiipee" :) T rakastaa aata ja varsinkin kun siihe liittää noudon. Se hyppää sen mielellään molempiin suuntiin eikä kierrä sitä tullessaan takaisin! (Aa oli siis pikkuinen eli ei semmoinen "isojen haukkujen aa" :)) Loppuun vielä kapulalla pikku -aa. Meni oikein mallikkaasti ja palkkana tennispallo lensi :P

   Metristä ilman noutoa pari kertaa. Hienosti hyppäs. Ei koittanut kiertää kertaakaan. T on innokas hyppijä! Palkkana taas pallo.

   (Täytyy aina muistaa lämmitellä koira ennenkuin alan treenata hyppyjä!!)

   Maanantaina jälleen Tavesin treenit ja tiistaina toko -porukan treenit :) Me ollaan ahkeria!!