Voi että me ollaan kans hulluja treenaamaan tottista. Lähes joka päivä jotain lajiin liittye, yli kuukauden ajan. Nyt olenkin päättänyt jättää Tottiksen (isolla T:llä) pois kuvioista syksyn ajaksi, nyt kun kerran "kotipelto" on vihdosta viimein ajeltu!! Päästään jälkeilemään koko syksy. Mutta tietenkin me käydään ainakin nyt torstaisin treenaamassa tottista niihaman pk-kentällä. Siellä on muutenkin hyviä maastoja missä voi ottaa jälkeä tai esineruutua tm. Mutta enempää ei nyt tottistella. Maastoa nyt siis niin kauan kun lumet tulee, niin sitten pyhitämmä talven "ankaralle" (xD) tottiksen väännölle. Ja (ohjaajan) kunnon kohentamiseksi voitais epäsäännöllisen säännöllisesti harjoitella talvilajina hiihtoa. Pitää vaan ostaa valjaat ja sukset (niitä kun en ole tarvinnut muutamaan vuoteen..)

Eilen oltiin taas Niihamassa tokoilemassa muiden junnujen kanssa. K.ohjaajan mukaan "erinomaista" seuraamista Tuiskulla! Ja nyt olin itsekin oppinut ottamaan pitempiä askelia. Kävely on reippaampaa ja koira pysyy normaalissa tahdissa kun en itse jännitä. En enään tiuota koiraa liikkeen aikana, vaan annan yhden napakan käskyn nopeuden muuttuessa ja käännöksissä. Pysähdyksissä "istu"!

Tuisku menee maahan (jäävissä) jo ekasta käskystä tosi hienosti ja otin muutaman askeleen ja käännyin koiran eteen (käsimerkki). Hyvin pysyi :)

Ens viikol uudestaan tottista. Sitten sitä seuraavat 2kk menee koulun parissa. Koitan silti ehtiä treenaan ohjattuihin tottista joka torstai. (Treenit on 5:stä 6:een ja koulu alkaa 10 vaille 7, eli IHAN HYVIN EHTII!! ;))