Eilen en jaksanut tulla koneelle.. Menin Tuiskun kanssa jälleen Kauppiin. Radalla oli vinttikoirakisat ja Timmi veli (Foolprood Dr Who) omistajansa kanssa. Annettiin penneleitten riekkua n. puoli tuntia metsässä. Tuisku oli tosi neitiä. Ärähteli kun poika tuli liian lähelle, mutta kuitenkin se itse rynni Timmin perässä koko ajan :) Oli hauskaa katseltavaa. Tyttö koitti nousta niskan päälle ja ne selätteli toisiaan. Selvästi huomasi että on sisarukset! Samaa näköä ja samat tavat ;)
Tuisku ei paljoa välittänyt vaikka paikalla oli paljon vinttikoiria. Osa rähisi ja haukkui mutta Tuisku käppäili reippaasti hihnassa muina naisina. Ihmisiäkin oli paljon ja kaikkia olis ollut niin ihana mennä moikkaamaan..
Lähdin Tuiskun kanssa kävelemään bussipysäkille päin kun pennut alkoivat väsyä ja Niina vei Timmin autoon. Mentiin metsän poikki ja ennen kuin päästin Tuiskua irti, otin patukan repusta ja koitin josko se jasaisi leikkiä sillä, vai onko liian väsynyt.. Jaksoi kyllä leikkiä! Ei puhettakaan että olisi luopunut  patukasta helpolla :) Annoin voittaa pari kertaa ja lopuksi Tuisku vielä kantoi patukkaa vähän aikaa, ja otin sen sitten pitemmittä puheitta takaisin repuun.
Päästin Tuiskun irti ja otin muutaman luoksetulon sen juostessa vapaana metsässä. Kääntyi nopeasti muhun päin ja tuli suhteellisen suoraan eteen istumaan. Ja taas ihan kiinni jalkoihin. Muutamalla kerralla jouduin antaa uuden käskyn ja astua askeleen taakse kun tuli vinossa (tulee herkemmin vinoon jos pyydän luokse sen juostessa vapaana). Sitten otin purutiellä luoksetuloja (3kpl) niin, että jätin Tuiskun "odota" -käskyllä istumaan. Peruutin ekalla kerralla käsimerkkiä käyttäen ja viimeisillä (2) kerroilla ilman käsimerkkiä. Hyvin meni ja paremmin kuin hyvin itseasiassa, sillä tuli suoraan, nopeasti, tiiviisti eteen ja ilman käsimerkkiä. Matkaa noissa luoksetuloissa oli jo suunnilleen 5-7m. Nyt kun alkaa sujumaan jo näin hyvin tuo luoksetulo, pitää alkaa harjoitella niin, että jätän sen pelkällä "istu" -käskyllä. Ettei tarvitse sanoa "odota".
Paikallaoloa ollaan myös otettu (ei eilen), niin, että jätän Tuiskun istumaan ja menen vain parin askeleen verran peruuttaen sen eteen. Jos menen pitemmälle, niin takaisin "sivulle" tullessani se nousee. Käytänkin käsimerkkiä koko liikkeen ajan. Myös tullessani takaisin edestä. Kun menen eteen, sanon "Paikka", ja kun tulen takaisin sanon "paikka" ja pidän käsimerkkiä :)

Unohdin taas kameran kotiin eikä muillakaan ollut kameraa..... ;) Tänään mennään taas radalle, koska siellä on vinttikoirakerhon järkäämmä mätsäri. Me mennään pentuluokkaan :) Täytyy tällekertaa muistaa ottaa KAMERA mukaan että saa vähän mielenkiintoa näillekkin sivuille :) Taidanpas laittaa sen heti reppuun...!