Päivitystaukoa ollut pikkasen. Ollaan treenattu Tuiskun kanssa nyt aika kivasti tota noutoa. Tai siis kapulan pitämistä. Aluksi se otti kapulan käskystä suuhun, mutte pitänyt kiinni. Eli jos olisin irroittanut otteen siitä, se olisi pudonnut varpailleni. Annoin käskyn "ota" Tuiskun seistessä vapaana edessäni ja työntänyt kapulan sen suuhun. Melkein samantien annoin käskyn "irti" ja otin kapulan pois ja annoin namin. (Myös pitämisvaiheessa kehuin).
Mutta nyt olen tehnyt muutamana päivänä treeneissä niin, että kutsu Tuiskun luokse (eteeni istumaan) ja pidän kapulaa oman napani kohdalla, eli koira ei yletä siihen nenällään jos istuu tavallsesti. Sitten annan käskyn "tuo", ja samalla tarjoan kapulaa lähemmäs koiran nokkaa. Tuisku ottaa kapulan hienosti itse ja pitääkin sitä muutaman sekunnibn kauemmin kuin edellisissä harjoituksissa. Sitten kehun ja annan käskyn "irti" ja otan kapulan pois -> nami! (Kehun siis samantien kun koira ottaa kapulan. Jätän palkkaamatta jos se irrottaa kapulasta ennen "irti" -käskyä tai jos kapula tippuu maahan ja oten kapulanpidon uudestaan. En kuitenkaan ota vielä pitkiä aikoja pitämistä!!)
  Nyt onneksemme Tuiskun kasvattaja Sirpa lupasi auttaa meitä noudossa ja menemmekin pennun kanssa Sirpalle oppilaiksi juhannuksen jälkeen. Mulla on taas semmonen kammo että entä jos opetan väärin tai sitten entä jos aloitan opetukset liian myöhään... *huoh* nou hätä. Hitaasti hyvä tulee, jos aikoo kilpailemaan!! :D

Tässä todistusaineistoa siitä, että vihdoinkin Tuisku innostui noutokapulasta! Heittelin sille (ilman mitään käskyä) kapulaa kotona ja se toi joka kerta sen mulle. Yritin aina ottaa sen ennen kuin se pudottaa, tai sitten silittelin tuiskua selästä/kyljistä ja myöhemmin vasta otin kapulan ja heitin. Se taisin olla minä joka väsyi heittämiseen eikä koira noutamiseen ;) Tässä kuvia:

672487.jpg672492.jpg672493.jpg672494.jpg672495.jpg672496.jpg