Edessä pitkä ja pimeä talvi. Toisaalta just ihanteellista aikaa treenata omaa -ja koiran kuntoa. Niin, jos sitä lunta tulee..
 Messariin ollaan näillä näkymin menossa. Samaten mennään varmaan koittamaan onneamme Jyväskylään. Messarissa Sirpan esittämänä ja Jyväskylässä esitän itse.
 Autokoulun saisin aloittaa jo kk:n päästä, mutta katsoo jos menisi vasta joulu -/ tammikuussa. Ei olis niin pitkä aikaväli kortin saantiin, kun täytän 18 vasta toukokuun 2pvä. Auto on jo valmiina. Sain vaarilta (äitini isältä) Mitsubishi Lancerin, vuoden -90 mallin. Sain perjantaina tietää, että kaverini saa samanlaisen, mutta erivärisen. Sama vuosimalli mutta harmaa, ja mulla on ruskea :) Aika jees.
Syksyllä -08 ois tarkoitus ostaa se "koira-auto". Oon haaveillut Fiat Scudosta. Maksaa vaan lähemmäs 7000€. Helpostihan se säästyy kun on säästötili jonne menee kuitenki muutama satanen aina kuussa :)  Ne koira-autot vaan sattuu olemaan aika usein dieseleitä????!!?!?! Semmosta en kuitenkaan haluu/voi ottaa..

No kuitenkin... Ens keväänä, mielellään just ku lumet on sulaneet, suoritettais se BH-koe pois alta. En uskalla mihinkään hallikisoihin mennä ni siks. Tammikuussa toi kuitenki jo täyttää vuoden...
 Sit voidaan mennä koittaan onneamme TOKO kehiin vaikka joskus alkuvuodesta. Mulla ei ole pokka viedä tuommosta pikkunassikkaa vielä tämän vuoden puolella tottelukokeeseen x)
 Katselin tokokalenterista, että tammikuussa voisi mennä Liedon kokeeseen korkkaamaan. Se tosin on hallikisa, mutta TOKO ei pelota läheskään niin paljoa kun PK tottis, eli BH!! Mun tavoite ens vuodelle, syysleiriin mennessä on TK1. Sit on leirin haastepalkintona BH. Wau! Ois aika makeeta jos  Tuisku olis ens leirillä jo BH, TK1 Foolproof Daydream ;) Pitää tehdä töitä sen eteen!!! Mut ollaan me saatu kehuja kentälläkin jo! Ja ihan kivasti ollaankin. Pitää itte alkaa vaan muuttua passiivisemmaks tottiksessa, kun neiti tahtoo olla päinvastanen aina kentällä. Tai missä vaan :)

Niin ja TPKH:n treenit on siis nyt sunnuntaisin Niihamassa, eikä enää torstaisin ku on niin pimeetä jo siihen aikaan. Ja kun lumet tulee, treenit siirtyy sunnuntaisin (siis samaan aikaan) Pirkkahallin pk-kentälle. Ne on sillon sitten Tampereen Belgialaisten treenejä, kun TPKH jää talvitauolle. Mutta kai siellä silti sama porukka käy. Nimi vaan muuttuu :)

Ja nyt ollaan kuin ollaankin pystytty pitämään melkein koko viikko lomaa treeneistä. Oltiin toki vielä viime torstaina Niihamassa, treenattiin BH koetta varten pitkää seuraamiskaaviota, istuminen, maahanmeno luoksetulolla, pysähdys ja nopeudenmuutokset. Koulutusohjaaja kehui Tuiskua taitavaksi nuoreksi koiraksi. Kuitenkin vasta 8kk. Ainoa huomautus oli istumisessa, kun meni maahan ja itse jatkoin askeleet koiran eteen ja annoin istu -käskyn ja meni istumaan. Nouvoksi saatiin, että minun pitää varmistaa istuminen pysähtymällä samalla kun annan käskyn, ja sitten vasta jatkaa kävelyä koiran eteen. Muuten hyvä :) Sitä edellisellä kerralla koitettiin Tuiskun kanssa ensimmäistä kertaa henkilöryhmää, eikä Tuiksu ollut moksiskaan. Seurasi kiltisti ja teki perusasennot!!
 Kotona ollaan keskitytty ainoastaan lenkkeilyyn ja palloleikkeihin. Oon heittänyt veljeni kanssa Tuiskulle motskaripalloa pellolla ja kaikki käsien lihakset on ihan sika kipeet. Koiralla on hyvä kunto mutta omasta kunnosta ei todellakaan voi sanoa samaa... Tulispa jo lumet!!

Jälkeäkään ei olla treenattu nyt v.loppunakaan. Vois taas alkaa treenaan sitäkin ihan säännöllisesti vaikka aina kaks kertaa viikossa, niin kauan kun lumien puolesta voi. Tekis varmast hyvää koiralle. Keppejä voisi treenata sillon tällön niin, että erilaisilla alustoilla, eri matkoilla toisistaan jne.. Tein viimeks niin, et laitoin 6 keppiä n. 1,5m välein syvässä nurmikossa olevaan polkuun. Mentiin koiran kanssa polkua pitkin ja käskin aina kepin tullen maahan vaikka meneekin  jo ilman käskyä. On silti ihan hyvä antaa käsky varmuuden vuoksi. Sitten kunnon palkka aina tassujen väliin.