Tänään treenattiin jälleen vasemmalle kääntymistä. Lähinnä hioin omaa kääntymistapaani mahdollisimman helppolukuiseksi koiralle. Aluksi otin muutaman metrin hyvää seuraamista suoraan (koira motivoitu), ja annoin nykäisypakotteen/herätteen remmillä samalla kun astuin ulommaisen jalan eteen "ns. poikittain" ja käännyin tulosuuntaas. (Käännöksen aikana, samalla kun annoin remmillä nykäisyn, toistin "seuraa" -käskyn napakasti. Kääntyi ok nopeasti mutta peppu ei kääntynyt tarpeeksi. Seuraavaksi otin saman, mutta en tehnyt remmillä nykäisyä, vaan vetäisin vasemmalla kädellä koiran taka-osaa itseeni/taaksepäin (käännöksen mukaisesti) samalla kun käännyin. Pelästyi vähän mutta otti kehotuksesta kontaktin takaisin ja jatkoi seuraamista reipaaseen tahtiin. Ok!
Sitten pidettiin pieni "patukkatauko", eli leikittiin vähän. (Tuiskulla olen käyttänyt pientä pakotetta remmillä seuraamisessa sillointällöin, mutta silloin ei voi ottaa pitkiä pätkiä, ja lopuksi on annettava joko kunnon namipalkka tai patukka/pallo sen itsensä leikittäväksi(voi purkaa paietta pois omassa rauhassa). Jos en palkkaa kunnolla ja/tai otan liian pitkää liikettä, se ei enää sillä kerralla toimi hyvin ja halukkaasti.

Kolmannella yrittämällä se käänsi peppua ihan itse ja kehuin liikkeen aikana. Koitettiin vielä kerta ja onnistui ---> palkkasin ja vapautin. Se selvästi hoksasi tällä kertaa asian, sillä se ei ole aiemmin kääntänyt takapuoltaan noin reippaasti liikkeen mukana.

Sit reenattiin vielä pariin kertaan niin, että seurautin tosi vähän (askeleen tai kaksi) ja käännyin koiran eteen niin että laitoin ulommaisen jalan taas sivuttain koiran eteen ja annoin vasemmalla (remmi-)kädellä avun. Kääntyi hienosti. Loppuun eteenmenon aikana paikallaolo (n.50-60m, jäin selin koiraan laittamaan kuppia paikoilleen, n 1min) Seurautin vapaana(otin pannasta vaan kiinni) tein yhden täyskäännöksen ja seurautin (irti) kupille päin. Käsky "eteen" ja koira juoksi LUJAA ja taakseen katsomatta kupille. Kuppi oli pieni niin joutui sivuilta vähän etsimään ensin (kissanruokapurkki)
Loppuun luoksetulo "istu" -käskyn kera & vapautus, leikki, ja kotiin :)

(SORI KIRJ. VIRHEET!! KIIRE KOULUUN xD).