Eli maanantaina (25.6) lähdettiin kasvattajan luo Forssaan. Tarkoituksena ol treenata Tuiskun kanssa noutoa ja vähän muutakin. Treenattua kyllä tuli, ja pentu onkin ollut nyt ihan  puhki kun ollaan  oltu kotona.
  Ensmmäisenä päivänä treenattiin ekana noutoa. Pitämistä, kantamista ja leikin avulla tuomista. Kahden pllon avulla se kävikin hyvin, tosin tarhassa haukkuvat koirat hermostuttivat heikkohermoista Tuiskua niin että välillä piti tähyillä isoja haukkuja.
  Sitten otettiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin tekemään pellolle jälkiä. Ensin tein Tuiskulle n. 30m jäljen ja ajettiin se heti. Sirpa seurasi tarkkaan Tuiskun työskentelyä ja lopussa odotti arvostelu kyseisestä suorituksesta: Sirpa kysyi, jäljestikö Tuisku näin normaalisti (tempo ja "tarkkuus"..) Vastasin että lähinnä. Alussa toki pitää aina vähän purkaa intoa ja viettiä mutta muuten se meni niinkuin tavallisesti. Ei mikään kova vauhti sinänsä, mutta nameja jäi välistä tm. (Tuisku oli valjaissa). Sirpa neuvoi että kannattaa ehdottomasti ajaa pannan kanssa ja remmi jalan alta! Ja ennen kaikkea saada Tuisku ottamaan tarkasti KAIKKI namit, eli käymään läpi jok' ikisen jalanjäljen!!
SIrpa teki uuden jäljen ja ajettiin sekin sitten heti. Otin Tuiskulle pannan ja pujotin liinan ikean etujalan alta. Otin pannasta kiinni ja rauhoittelin Sirpan neuvosta sen ennen kuin edes päästän vilkaisemaankaan jälkeen. Lopulta kun se seisoi nätisti ja odotti, osoitin jälkeä ja annoin käskyn "jälki". Remmi oli ihan löysällä ja ruokahullu koirani kävi läpi askeleet: oikea, vasen, oikea, vasen.. Välillä tarkisti sivuilta mutte hyvin meni eteenpäin. Kuulemma ilmiselvä jälkikoira xD Ruokahalua rittää. Kaikki mikä ei pure vastaan, on Tuiskulle RUOKAA!!

Sitten Sirpa teki omalle tervu-urokselleen jäljen pellolle ja vanhetti sitä jonkin aikaa. Vietiin sillä aikaa Tuisku sisään jne. Lopuksi menimme ajamaan Ykän jäljen ja minä olin oppimassa mukana :)

  Illalla oli vielä Forssan palveluskoirien treenit ja Tuisku tuli tietty mukaan. Siellä otettiin kentän laidalla kontaktijuttuja ja sitten Tuisku sai tehdä tuttavuutta muiden ihmisten kanssa ja sen hamppeja ketseltiin ym. ihan varmuuden vuoksi. Tuiskulta muuten puuttuu hammas ylä-kulmahampaan takaa, eli sellainen "sallittu puutos" kuulemma.

Seuraavana päivänä tein jäljen metsään. Sai vanheta n. puoli tuntia.. Jäljen ajo oli tosi huvittavaa puuhaa. Siinä tirskuttiin molemmat vieressä kun Tuisku yritti parhaansa pyydystää ja SYÖKSYÄ namien kimppuun. Sen jäljen jelkeen piti nuuskia joka paikasta maata missä vaan oli jotain jalanjälkiä. Esineruudusta ei tullut mitään kun "metsässä on joka paikassa kävelty niin pitää jäljestää".. Mentiin sitten tielle ja siinä otettiin esineen tuomista sillä leikkimällä. Tuisku sitten päätti rakastua Sirpan hakurullaan niin saatiin se kotiin omiin harjoituksiin. Sillä ollaan mm. tänäänkin treenattu makkaroitten kanssa noutoa. Hyvin mennyt :)

Illalla oli jälleen treenit kentällä ja siellä otin jälleen kontaktiharjoituksia, sivulletuloa ja askeleen seuraamista. Sirpan kanssa Tuiskulla oli näytelmäharjoitukset ja juoksi kyllä tosi hyvin! Sitten otettiin seisomista niin että se otti kontaktia muhun kentän laidalle. Kaunis nainen :)
  Pari ihmistä sai harjoitella tuomarina oloa ja tutkia Tuiskua. Lopuksi leikittiin karvajänispatukala ;)

Tuisku sai muuten uuden lempinimen: TOUKKA! x)