Tänään oltiin käymässä Niihaman palveluskoirakentällä, jossa alamme ihan lähitulevaisuudessakin käymään ohjatuissa treeneissä.
Ensin leikin tuiskun kanssa patukalla (varovasti kun sillä on hampaat vaihtumassa). Tuisku osaa tekniikan jo todella hyvin! Vedin patukkaa maata pitkin ja annoin likan välillä voittaa, eli aina kun se veti lujaa ja vähän murisikin ;) Hihnassa se kuitenkin oli koko leikin ajan jolloin sain sen pysymään lähelläni niin ettei se lähtisi patukka suussa pois. Vaihdoin patukan namiin.
  Kesken leikin otin patukan pois ja lopetin koko homman. Siis JUST ku oli kivaa. Kiinnitin huomion itseeni namin ja puheen avulla. Otin hihnan irti ja kävelin takaperin --> Tuisku seurasi perässä. Hyvä kontakti.
  Kontaktinoton jälkeen otimme muutaman luoksetulon. Käskyillä "istu" ja "odota" jätin Tuiskun istumaan kun peruutin pari metriä taakse päin. Näytin kävellessäni käsimerkkiä (ns. stop -merkki). Kutsuin luokse. Nami oli jalkojeni edessä (sylissäni tm). Tuli tapansa mukaan  täysillä päin. Mutta kuitenkin suoraan ja välittömästi käskyn jälkeen.
  Tein muutaman toiston. Välillä pidensin matkaa ja paikallaodotusta hieman. Eli kun olin peruuttanut tietyn matkan, pysähdyin ja odotin vähän aikaa ennen kuin pyysin luokse. En siis kuitenkaan anna "tänne" -käskyä samalla sekunnilla kun lasken käsimerkkini alas! Eli jos antaisin käskyn samaan aikaan kun lasken käteni alas, koira oppii, että käden laskeutuessa pitää tulla luokse. Ei hyvä! :)
 
  Kyllä me seuraamistakin otettiin (harmi kun ei tullut siitä kuvia että olisin itsekin nähnyt..). Pari kertaa otin muutaman askeleen pituisen matkan,. Ja taas joka "seuraa" -käskyn jälkeen palkka. Hyppii ylös makupalan perään, mutta silloin annan uuden käskyn, ja vien namia alemmas/taaemas. Sitten vasta kehu ja nami kun liike menee niinkuin sen kuuluisikin mennä!!

  Loppuun otettiin vielä vähän näyttelytreeniä. Lähinnä seisomista herjoiteltiin :)

Tässä muutamia kuvia treeneistä:

556452.jpg
(patukkaleikkiä)

556453.jpg
(jälleen...)

556455.jpg
(pallolla lämmittelyä)

556457.jpg
("tuo"!)

556458.jpg
(joojoojooo..)

556459.jpg
(joka välissä pitää poseerata)

556460.jpg
(...ja sitten näin päin)

556461.jpg
(luoksetuloa :))

556464.jpg
(näyttelyharkkoja)

556466.jpg
(seiso!)

556467.jpg
(loppukeventelyä)

556469.jpg
("maahan")

556471.jpg
(mihin se nami nyt meni..?)