Pitäis jaksaa kirjoitella ahkerammin. Tässä taas menneiden päivien tapahtumia:

Eilen en antanut Tuiskulle aamuruokaa, vaan suuntasimme aamulenkin jälkeen suoraa treenirepun kanssa etsimään jälkimaastoa. Päädyimme jonkinlaiselle kaupungin taimialueelle, jossa pohjana oli korkeaa ja paikoin lyhyttä/kaljua nurmea. Välillä oli myös pieniä "kuoppia" ja sen semmoista.. Tein ensimmäisen jäljen suunnilleen 30-40metrin mittaiseksi ja reilu puoli tuntia vanhaksi. Kaikilla askelilla oli frolic ja loppuun laitoin ns. "esinepurkin", jonka sisällä oli neljä frolicia. Avasin sen Tuiskulle kun olin käskenyt sen menemään maahan jäljen päässä. Saman purkkitempun tein toisellekkin jäljelle.
  Kokeilin ensimmäistä kertaa jälkiliinaa ja kun kerran valjaita ei ole (sopivia), ohjasin koiraa alakautta, eli pujotin liinan oikean etujalan ali. Tuisku ei vetänyt eikä hätiköinyt yhtään. Päästin liinaa pitkäksi ja se pysyi löysällä. Tuiskulla ei näyttänyt olevan mikään kiire jäljellä. Olin tehnyt pari loivaa mutkaa jäljen keskelle ja loppuun, mutta Tuisku suoriutui niistä loistavasti. En oikeastaan ole nähnyt sitä koskaan noin rauhallisena ja VARMANA jäljellä. Ei se tosin koskaan mikään rynnijä ole ollutkaan, mutta tämä oli jotain ihan erikoista :) Onkohan se sairas ;)
  Lopussa se jäi nuuskimaan purkkia, ja kun käskin maahan, meni heti ja avasin purkin välittömästi ja kehuin.
 
  Aina kun vien Tuiskua jäljelle, se vetää remmi kireällä. Selvästi tajuaa että ollaan menossa "saalistamaan" ja että se tykkää näistä hommista :)

  Toinen jälki oli vähän lyhyempi ja vaan 5minuuttia vanha, koska jätin jäljelle tyhjiä jälkiä. Pari kertaa jopa kaksi peräkkäin. Tuisku suoriutui siltikin erittäin hyvin, ellei täydellisesti.. Ainakin noin pikkuruiseksi haukkupenneliksi :D (Ego suuri!!) Purkin se sai tyhjennettyä samalla tavalla kuin ed. kerrallakin.

  Iltalenkillä tein samanlaisele nurmelle ihan kokeillakseni sellaisen n.15 askeleen pituisen jäljen, missä ei ollut millään askeleella namia, mutta lopussa oli muutama frolic palanen. Jäljesti ihan oikeasti, mutta kerran haukahti varikselle kesken jäljen, mutta jatkoi kumminkin! Sai paljon kehuja lopussa ja namia vielä mun taskustanikin :)

  Huomenna lähdetään mökille päiväksi. Siellä lisää Tuiskulle treeniä. Ehkä esineruutuharkkojakin, kun se nyt kerran tajuaa jo sanan "etsi".. Tänään ei olla treenattu..