Raskas, mutta erittäin antoisa tottis/pk leiri on nyt takana. Väsyttää kamalasti. Tuisku nukkuu sängyn alla parhaillaan. Oli pakko tulla koneelle vaikka meinaan kokoajan nukahtaa pystyyn.
Eka päivä meni oikeastaan vaan lenkkeilyyn, ihmisiin ja koiriin tutustumiseen sekä oleiluun. Mentiin lenkille(minä, Sirpa(Foolproof), Jaana(Cousin's) ja Windy omistajineen(en muista nimeä :)) Windy ja Tuisku riehuivat ja sain ihmeekseni kuulla, että jos pennun korvat alkavat lurpsaamaan, se on väsynyt. Ja todellakin Tuiskun korvat "tippuivat" juostessa. Sitten se kyllä nukkuikin pitkään.. Valvoimme reilusti yli puolen yön nuotiolla makkaraa ja lihapiirakkaa paistellen. Tuisku nukkui sylissä. Lauantaiaamuna herätys klo 7.00. Koirat pissalle ja sitten valmistautumaan luonnetestiä katselemaan(joka alkoi klo 9.00.) Testiin menevien koirien ohjaajat jännittivät ja pyörivät suurinpiirtein hysteerisinä ympyrää. Ulkona oli tosi kylmä ja kamala tuuli. Mentiin aamupalan jälkeen lenkille Tuiskun ja Windy-groenendaelin(1vee)kanssa. Tytöt riehui onnessaan ja olivat parhaita kamuja. Sinä päivänä olin tosi väsynyt. Seurasin vaan parin koiran testin :) Taas illanvietossa oli makkaranpaistoa ja jutustelua.

Ja sunnuntai.Treenipäivä. Heräsin siihen, kun kämppikseni Outi ja Sirpa keskustelivat päivän treeneistä.

Seurasin tottista ja otin itse oppia. Tuiskun kanssa otin Jaanan opastuksella seuraamita ja luoksetuloa. Olin yllättynyt tytön halusta työskennellä niin reippaasti ja kuuliaisesti!
Ilemmalla lähdimme pentujäljelle Tuli tervun kanssa(puoli vuotias) Outin opastuksella. Tehtiin pennuille n.20 min vanhat makkarajäljet. Ekajäljiksi MAHTAVAT! Tuisku tajusi homman nopeasti ja työskenteli todella tarkasti ja nenä maassa. Pari kertaa kysyi neuvoa, muttajatkoi nopeasti itse. Siinä mun tuleva käyttövalioni ;) Seuraava jälki meni vielä paremmin. Selvästi Tuisku tajusi homman hyvin, ja seuraavalla jäljellä se selvästi tajusi mistä oli kyse. En laittanut alkuun tai loppuun isompaa palkkaa! Motivoinniksy joskus tarpeen tullen. Hieno tyttö mulla!!! En voi sanoin kuvailla miten tyytyväinen olen! :)