´Taas on tullut pikkusta väliä päivittelyssä.

Tokossa ollaan edistytty niin, että maahanmenosta saatu nopeampi, samoin istumisesta. Paikkamakuussa (toko alo) koira pysyy jo erittäin suuren häiriön alla paikallaan, ja saakin siitä erittäin ihanan palkan aina :) (esim. avustajakoira, jokä ei välitä Tuiskusta mitään, pyörii sen ympärillä vapaana, ja avustaja pyörii hitaasti T:n ympärillä n.1-1,5metrin välimatkan päässä makkara kädessä ja antaa käskyjä. T tuijottaa islti herkeämättä minua ja saa himo-palkan tästä suorituksesta!!!) Kerran lähtikuitenkin niin, että jätin T:n noin 30metrin päähän paikkamakuuseen, ja menin leikkimään toisen koiran kanssa. Sillon sai mustiskohtauksen mut HETI kun huusin "EI!" se pysähtyi. vein takasin ja annoin olla n. 10 sekunttia niin, että avustajakoira on vierelläni, pysy ja menin palkkaamaan.

Eilen treeneissä otin pitkällä välimatkalla paikkamakuun (n. 50m) n.2min. Pyysin isää, joka oli vieressä, huutamaan tuiskua luokseen käskevällä äänen sävyllä. ekalla nous ihan pikkasen ja huusin samalla "ei" niin katto mua heti ja meni maahan. menin palkkaamaan. toistettiin sama ja nyt pysy vilkaisemattakaan isää :)

Seuraaminen on jo tosi hallittua. vieressä on potkittu pallo, huudeltu käskyjä, oltu toisen koiran kanssa jne.. T:llä on jo aika kestävää seuraamist, vieraat paikat ainoastaan tekee siitä aluksi vähän honkkelin mutta se onneks tottuu uuteen paikkaan äkkiä ja unohtaa aika lailla ympäristön.

Liikkeestä seisomista treenataan vielä. Aloitin sen ns. alusta ja katsotaan myöhemmin miten menee. Toki treenaan silloin tällöin istumista jaa maahanmenoakin ns. samalla tapaa kuin alkuvaiheessa, eli ilman seuraamista. tai sitten niin että esim. maahanmenossa seurautan, ja "tipun" lelun/namin kanssa kyykkyyn maahan. Toimii! saadaan nopeutta. Hyppy sujuu kanssa, mutta pientä irtautumistreeniä vielä namin avulla.

Ja oltiinhan me mölli tokossakin 23.7 :D kun kaveri, joka oli mukana järkkäämässä, ilmoitti ed. päivänä että olis sittekki paikka. No, me mentiin :) -------->

   (Tuomari: Taina Aura)

  • Luoksepäästävyys  10
  • Paikalla makaaminen  10
  • Seuraaminen kytkettynä  10
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä  10
  • Luoksetulo  10
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä  7
  • Estehyppy  5
  • Kokonaisvaikutus  8

  Yht. 142/160p.

Ainoo oli toi seisominen ja hyppy, Molemmissä lisäkäsky ja hypyssä selvästi huomas et ei uskalla irtautua musta vieraassa paikassa. Vieressä rähäkkä, tosin monen metrin päässä kehästä.. En tiiä...! No.. sitte toi Kokonaisvaikutus niin tuomari vaan sano et mun täytyy opetella paremmin ohjaan koiraa ;) :/ Kyllä, aivan! :D
Ja sitte luoksarissa tuli yllättävän kovaa mutta pysty kun pystykin jarraamaan ennen ku ois törmänny (paikka oli kuitenki asvaltilla niin epäilin vähän, ku toi koheli tykkää tehä aikamoisia "raketti lähtöjä"!)

Jäi ainaki möllistä hyvä mieli ja varmuuttakin sain lisää! Kyllä se tästä lähtee!!! :)

   Ollaan treenattu kosketusalustaa Tuiskun kanssa. Se alkaa pikkuhiljaa kässään mistä hommassa on kyse. Tarkoitus olis sit ehkä opettaa sille sen avulla toko liikkeitä, esim. luoksarin pysäytys, ehkä ruutu ja hyppyä jne...