Laitetaas tännekkin jotain pölinöitä. Juoksujen takia toko/tottistreenit jätetty tauolle, mutta onneksi täydelliset jälkikelit pelastaa kaiken :-) Tehty pari jälkeä pellolle, semmoisia ihan helppoja missä ei mitään erikoista havaittu paitsi että koira etenee kun pikajuna ja mä saan olla kantapäät maassa jarruttamassa ja sitte samalla vielä pitäis osata myötää liinasta aina välillä. Ja vielä oikeassa kohdassa. Mietinkin jo että jos tämä on pellollakin jo näin vaikeaa niin mites sitte metässä :D No mutta nameja vaan sinne jäljelle niin koira pysyy skarpimpana aikä kaahaile niinkään vaan poimii niitä sitämukaa kun löytää.

Eilen tein metsään kaksi jälkeä. Pohja oli sammalikkoa, mutta metsä suht tiheää kuusikkoa ja aika epätasaista. Ensimmäinen oli n. 90m pitkä, 30min vanha ja jana n. 10m(janatreenit ihan alkutekijöissä vielä.) Tiputtelin jäljelle, varsinkin kulmiin joita oli kaksi (90asteen),nameja. Purkkeja ei ollut ollenkaan. Meni ihan öööö jees... :-) Onneksi oli ylämäki niin pysyin paremmin mukana. Sinänsä toi piski pysyy jäljellä tosi hyvin (kiitos peltojälkitreenien). Mutta tosiaan nyt jälkikauden alussa se on niin intoa täynnä että jäljelle täytyis oikeesti kylvää ja piilotella niitä nameja ENEMMÄNENEMMÄNENEMMÄN!!!! Että saadaan TARKKUUTTA! Tuisku on äkkipikainen!

Seuraavan jäljen olin jo tehnyt valmiiksi, joten jälkiviisaana mietin että olisi pitänyt laittaa sinne jäljelle enemmän nameja.. No ajettiin me se kumminkin. Meno olikin jo onneksi (hyvin)vähän rauhallisempaa. Jana jälleen n. 10-15m, jälki n. 1h vanha. Pituutta jäljellä n.200m. Kulmiä kaksi, 1 90asteen ja 1 loivempi. Purkkeja kaksi jotka molemmat löytyi hienosti. Janalla aluksi hätiköintiä rauhoitin koiran ja lähetin uusiksi. Se löytää aina jäljen heti, menee pikkasen mun edellä(en päästä kauaksi) ja lähtee seuraamaan jälkeä oikeaan suuntaan :) Tämä jälki oli rauhallisempi, mutta pientä epävarmuutta näkyi/se tarkisteli muutamia kertoja. Jatkoi aina oikeaan suuntaan ja löysi perille :) 

Tästä sitten vaan jatketaan ja tänään mennään etsimään joku toinen jälkipaikka :) Meinasin eilen ottaa esineruutuakin mutta päätin kuitenkin keskittyä pelkkään jälkeen näin alkukerroilla :)