1188381.jpg
(huomatkaa "napautuskeppi"(*) vasemmassa kädessä)

Tokoiltiin eilen edellisen kirjoituksen sääntöjen mukaisesti. Tai ainakin yritin parhaani olla passiivinen. Lähinnä seuraamista. Loppuun tosin pari onnistunutta noutoa ja patukkaleikkiä ja pari luoksetuloa. Sain Santerin mukaan kentälle kameramieheksi joten tuloksena kaksi videota ja yksi kuva (sillä tais jäätyä kädet) ;)
Harjoituksen nimeksi voisin antaa "Passiivinen ohjaaja & näpäytyksiä". Tai ainakin parhaani yritin. Alkuun oli hankalaa toteuttaa aiempi ajatus "älä liikaa kiinnitä huomiota koiran motivointiin, älä innosta koiraa turha paljoa omalla olemuksellasi.." jne. Mutta jotenkin sitä suusta pääsi vähän väliä "noniin! hienosti! aikun upeeta! SEURAA!!!" Alku meni kyllä sinänsä hyvin, ainakin siltä osalta, että silloin vielä muistin säännön "ÄLÄ innosta koiraa". Tuisku oli ekat pari askelta ihan OK mukana, joten otin askeleen sivuun takaviistoon ja uusi käsky ja nykäisy samalla liinasta. Sit menikin jo paljon paremmin ja sanoin "JES!" (toi "JES" pitääkin ottaa käyttöön!) Palkkasin heittämällä patukan ja Tuisku toi sen mulle takas ja sai vielä kehuja ja repimisleikkiä. Voitin patukan ja vein sen saman tien piiloon selkäni taakse samalla antaen käskyn "sivulle". Ei siis nähnyt patukkaa mutta seurasi tosi innokkaasti. Yritin olla mahdollisimman passiivinen ja tylsä (vähän kuin joku sotilas) enkä edes katsonut koiraanpäin. Se alkoi jotenkin hamuta ensin katseellaan mun silmiä, mutta kun en reagoitnut muutakuin korkeintaan "JES" tai "hienosti", se alko taas tapansa mukaan tekemään semmosta "pomppukävelyä" mun silmiä kohti.. Tein pysähdyksiä ja käännöksiä. Nykäisin aina kun se edisti.. Oon jo varmaan kirjoittanutkin joskus siitä mun uudesta kävelytyylistä kun seurautan Tuiskua? Teen niin, että kun koira on liinassa, (pidän liinaa vasurissa) niin vasen liinakäsi "vispaa sen verran että se nykäisee koiraa aina pikkaisen. Se on onneksi auttanut edistämiseen. Sen lisäksi  palkkaan selkäni taakse, että se on valmistautunut lähtemään hakemaan patukkaa/palloa taakse, eikä siis edistä niinkään :)

Niin ja sitten, eilen otin ensimmäistä kertaa koskaan käyttöön ns. "keppinapautuksen"(*). Olen jo pitkään miettinyt, että se saattaisi auttaa vasemmalle -käännöksissä, kun Tuisku ei käännä persettä tarpeeksi suunnan vaihdoksen mukaan. Kun haluan että se on kokoajan kiinteesti mun mukaisesti liikkeessä. Taitoin koivusta sormen paksuisen, ehkä 2/3 käsivarren mittaisen suoran haarautumattoman oksan, jolla aina vasemmalle käännyttäessä kosketin koiraa takapolven eteen. Aluksi se halusi leikkiä kepillä, mutta annoin käskyn ja jatkoin liikettä. Loppuun en enää käyttänyt keppiä, vaan pelkkä käden liike sivulle sai Tuiskun kääntämään peppua tosi ripeesti ja suoraan ;) Tota pitää kyllä jatkossakin käyttää hyödyksi. Pitää enään kehitellä joku keino millä sen saa kääntymään kiinteemmin oikealle. Se kääntyy sinne kyllä ihan hyvin mutta liike saisi olla paljon nopeampi ja koira saisi olla kiinteemmin minussa!! ;)