Nyt ollaan neljänä päivänä peräkkäin tottistelut (to, pe, la, su) ja lisää treeniä on tiedossa vaikka muille jakaa... Eilen otettiin esineruutu ja metsäjälki(tästä lähtien teen kyllä vaan peltojälkeä kunnes alkaa olla tarpeeksi tarkkuutta ja homma tulee selkäytimestä kummallakin - todennäköisesti tämä vuosi kokonaan.) Metsästä suunnattiin suoraa tietä kentälle ja otettiin vähän seuraamista, luoksetulo ja istumista ja yksi maahanmeno. Liikkeestä istuminen on jo tosi hyvää, mutta maahanmenoon täytyy panostaa paikallaan niin, että painan vähän koiran selästä samalla kun annan käskyn.Luoksetulossa jarruttaa "loppusuoralla" jo kunnolla eikä enäään törmää. HYVÄ! :)
Tänään oltiin aamulla Niihaman pk-kentällä ottamassa metristä ja A:ta ilman kapulaa. Otin myös pikku A:lla noudon ja tokalla kerralla meni kokeen mukaisilla käskyillä ("Kiipee, tuo"!) onnistuneesti ja koira saikin kunnon palkkion. Pitkiä seuraamisia bh-kokeen kaavoilla. Istumista vähän ja meni oikein hyvin. (tyytyväinen omistaja!) :)
Loppuun treenattiin sivulletuloa niin, että koira istui edessäni (luoksetulon loppuasento) ja samalla kun annoin käskyn, vedin koiran kiepillä vasemmalla kädelläni sivulle istumaan ja palkkasin makkaralla. Toistin muutamaan kertaan ja pyysin vielä kerran koiran eteeni ja nyt annoin pelkästään käskyn "sivulle" enkä käyttänyt kättä. Tuli paremmin, nopeammin ja tarkemmin kuin ennen harjoitusta ;) !!! WAUTSI!

Viimeisenä vielä eteenmeno makkaroilla. Seurautin muutaman käännöksen jä lähetin kupille. Ihan jees! Tässä tarvitaan vielä taitavampien kouluttajien apua kun on sen aika :)

Muita kuulumisia: Juhannus on kohta ja ollaan menossa mökille Orivedelle koko viikonlopuksi. Sinne olen suunnitellut taas treenejä kun kerran peltoa ja metsää riittää! :)
Tuisku on uinut paljon, melkein joka päivä ja "mamma" on saanut kunnon rusketuksen löhötessään rannalla. Toivotaan taas lämpimiä kelejä lisää.
Kohta on erkkari ja toukalla ei ole vieläkään yhtään tukkaa, mutta so?! ;D
Ollaan tässä D-penneleitten leirikin käyty välissä, ja synttärit olin F/C leirillä Tuiskun kanssa. On vaan jäänyt kirjottamatta... :/ Niin ja Tuiskun terveystulokset on seuraavat:

- kyynärnivel  0/0
- lonkkanivel  A/A
- silmät  OK



Ps. Mua innostais lähtee RM-TOKOo koittaan tänä vuonna :) saa nähä miten käy! Ja bh-koe on kans nyt sitte elokuussa luultavasti!