Mentiin koulusta päästyäni, klo 12 jelkeen bussilla Eteläpuistoon treenaamaan. Mentiin pikku lenkin jälkeen ala-puistoon tokoilemaan. Otettiin vähän uusiakin liikkeitä tällä kertaa. Eli ekaksi tuttua ja turvallista luoksetuloa. Meni ihan mallikkaasti. Vähän oli vinojakin lopetuksia, mutta en antanut palkkaa vaan korjasin välittömästi astumalla askelen taakse ja antamalla samalla uuden käskyn. Tuli aina toisella yrityksellä suoraan. Huomasin myös, että jos otin luoksetulon pitkällä matkalla (yli 10 metriä), Tuisku tuli vinoon istumaan kun juoksi niin lujaa. Otin yksinkertaisesti pienempiä matkoja! Nyt treenataan sitä tarkkuutta ja täsmällisyyttä. Ja kun se on kunnossa, ei ole jatkossa myöskään pitkillä matkoilla ongelmia.
  Sitten otettiin vähän paikallamakuuta käskyllä "paikka".  Nousi vähän istumaan mutta palasin takaisin ja annoin uuden käskyn. Pidin koko ajan käsimerkkiä ja toistin käskyä ja kehuin koko ajan. Siirryin ainoastaan koira eteen ja takaisin pariin kertaan. Liikkeiden välissä kuitenkin vapauttaen sen välillä.
  Maahanmenoa, istumista ja seisomista otettiin myöskin. Niin, että Tuisku oli edessäni joko poikittain tai sivuttain.  Totteli hyvin. Ei oltu otettu käskystä seisomista muuta kuin mätsäreissä. Ohjasin kädellä vain seisomisliikettä, istuminen ja maahanmeno tulivat jo ihan  itsestään ilman kädellä ohjausta. :)
   Sitten otettiin  ensimmäistä kertaa myöskin sivulletuloa. Opetan sen kiepsahtamaan edestä viereen. Ohjasin namilla ja lopussa kädellä ja painoin  koiran peppua alemmas samalla nostaen namin sitä vastoin korkeammalle. Tajusi nopeasti ainakin suurinpiirtein mistä oli kyse.  Otin  seuraamista  siitä paikasta kun Tuisku istui "odota" käskyllä sivulla. Lähti hyvin ja piti hyvää kontaktia  namiin. 
   Päätin ottaa kentällä vähän  namien etsimistä.  Käskin  Tuiskua odottamaan paikalla ja kävelin n.5 metriä eteenpäin, salaa tiputtaen pienen kasan namejä sinne. Tuisku siis näki lähtiessäni, että mulla on nameja. Mutta niiden pudotusta se ei nähnyt. Lopuksi lähetin sen käskyllä "etsi" ja se nuuskutti ja lopulta löysi kasan nameja. >Toistin pariin kertaan. HYVÄ! Tämä se takia että opetan esine´ruutua varten "etsi" -käskyä. Toistin samantapaisen harjoituksen myös maastossa. Tallattuun isoon rutuun laitoin kasan nameja ja lähetin "etsi" -käskyllä...
 
  Tein myös kaksi jälkeä Pispalan metsään. Eka maast oli loivassa mäessä (ei ole helppoasuurinpiirtein konkata tekemässä jälkeä sivuun viistoittuvassa mäessä :)). Se oli joku kuusimetsä. Ei kuitenkaan mikään kuivimmasta päästä. Jälki oli n. 20metriä pitkä ja vain 10min vanha. Kyllä Tuiskulle voi ihan hyvin tehdä jo pisempiäkin jälkiä!! Ja vaikka jo ihan 45-60min vanhoja! Jälki nimittäin meni upeasti. Tällä kertaa pentu ei rynninyt, vaan meni löysällä pitkällä remmillä ja tarkaan nuuskuttaen melkein jokaisen jäljen. Pari namia jäi.
  Toinen jälki tehtiin huomattavasti vaikeampaan maastoon. Se oli rutikuivaa sammalta/jäkälää. Jälki ei ollut pitkä. Lyhyempi kuin edellinen. Mutta 10-15min vanha. Jälkeen tuli myös pieni mutka, kun väistin pienen kuusen :). Vähän jännitti viedä koira tommoiselle jäljelle.. Mutta yllätyksekseni Tuisku oli HIDAS ja ennen kaikkea RAUHALLINEN. Häntä alhaalla, kuono maassa se jäljesti. Näin jäkälässä omat jälkeni. En laittanut kaikkiin jälkiin edes nameja. Kuitenkin yksi jälki muiden joukossa missä ei ollut palkkaa, eli ei nin että kaksi jälkeä peräkkäin ilman.. Näin miten Tuisku nuuski koko jäljen kantapäästä varpaisiin! Tarkka mimmi ;)

Huomenna on tottistreenit kimpassa muutaman pennun kanssa mustassa vuoressa. Aletaan käymään säännöllisesti viikottain.. Katsotaan miten menee ja saatetaan ottaa lopuksi vähän maastoakin :)