Eilen oltiin koko päivä pihalla heittelemässä palloa. Illalla mentiin pellon kautta kentälle jossa otin pitkästä aikaa ihan peruspelkkää TOKOa: aloitettiin paikkamakuulla, sitten jääviä (maahan ja seiso) sekä luoksetuloa, sivulletuloa ja vähän seuraamista.Palkkana oli pallo. Meni ihan mallikkaasti ja seisominen, jota ei olla pitkään aikaan reenattu, sujui pienellä avustuksella kivasti ( pysähdyin käskyn ajaksi jonka jälkeen jatkoin eteenpäin muutaman askeleen).

  Luoksetulossa on vauhtia ja loppumetrit jarrutetaan, kiitos pallon jonka olen sillointällöin heittänyt palkaksi koiran taakse(eteeni). Nyt se vaan hidastaa niin paljon odottaueessan palloa, että voisin alkaa palkata enemmän taakseni tai namilla suusta tms.. Tosi hyvin tulee eteen ja siitä sivulle!

  Seuraaminen pallopalkalla sujui hyvin. Koiralla oli paikka ja kontakti sekä suorilla että käännöksissä. Pallo on sille miellyttävä palkkio. Lyhyitä seuraamisia ja pallon heitto taaksepäin kun on tiukka kontakti ja oikea paikka. oisi koittaa joku kerta mitä tykkää narukongista.. ;)

  Loppuun heiteltiin palloa niin kauan kun jaksettiin (tai minä jaksoin.. koirahan olisi jaksanut vaikka aamuun asti!)  Hyvä treeni siis!

  Jääviä, paikkamakuuta ja hyppyä pitää vielä ennen kisoja hioa! Sitten ei muuta kun "koittamaan kepillä jäätä", eli TOKO kokeeseen MARS! :) Meillä ei ole mitään hävittävää, silti täysillä mennään. Ja aina voi kokeilla uudestaan jos ei ole edelliseen tyytyväinen!! Ja kokemuksestahan sen ainoastaan voi tietää mitä pitää treenata lisää, mikä menee vikaan! :D